En fortælling om Anton

Vores første livs historie er skrevet af Line Staahlnacke som er mor til Anton. 

Anton blev født i okt 2014 i Århus. Graviditeten havde været nogenlunde normal, så vi vidste ikke, at han blev født med esophagus atresi, nedsat hørelse, obstruktiv søvnapnøe mm. Han blev overflytte til Odense efter fødslen og opereret for esophagus atresi efter to døgn. Vi fandt senere ud af at Anton havde CHARGE syndrom.

Anton havde brug for sonde on off de første år. Det var en stor udfordring at få ham til at tage på og han var meget generet af refluks, synkebesvær, hoste, hyppige opkastninger og vejrtrækningsproblemer. Han sov med C-PAP om natten, grundet obstruktiv søvnapnøe.
Han spiser nu normalt og hans spise- og luftvejsgener er aftaget.

 

Anton lærte at gå lige inden han fyldte 3 år. På billedet er han 4 år. Han foretrækker fortsat at gå med støtte, grundet dårlig balance.

 

Anton er betydeligt forsinket både motorisk og sproglig, men han tegner godt og er koncentreret lang tid af gangen.  Anton går i specialbørnehave i Århus. Han er en glad dreng med god humor og en stærk vilje

 

Han bruger høreapparat, et såkaldt BAHA. Han kommunikerer primært med tegn til tale og enkelte ord foreløbigt.

I en alder af 4 år er han begyndt at blive mere socialt rettet og er blevet mere interesseret i andre børn. Han er dog sansemotorisk udfordret og har svært ved at følge med i det tempo andre børn har. Han har svært ved at integrerer flere sanser på en gang og bliver hurtigt enten over- eller understimuleret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *